close

Guguluf Ii Spunem Pe La Noi Si Este Un Fel De Cozonac Cu Gaura La Mijloc , Dar Bun De Tot!

Guguluf Ii Spunem Pe La Noi Si Este Un Fel De Cozonac Cu Gaura La Mijloc , Dar Bun De Tot!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

-300 g unt

-10 oua

-10 linguri faina

-8 linguri lapte

-4 linguri zahar

-20 g drojdie

-1 lingura rasa coaja de lamaie

-100 g stafide

-2 linguri zahar pudra

-1 lingura alune de padure sfaramate

-putina sare

Mod de preparare

Freaca 250 g unt pana devine spuma, adauga pe rand 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta, 8 linguri lapte caldut in care ai pus 4 linguri zahar.

Adauga un praf de sare, drojdia inmuiata in putin lapte caldut, putina coaja rasa de lamaie, 100 g stafide albe si, la sfarsit, albusurile batute spuma tare.

Amesteca usor , de jos in sus, apoi toarna aluatul in 2 forme specifice rotunde , cu un con in mijloc, unse cu unt si tapetate cu alune zdeobite.

Lasa aluatul sa dospeasca la loc cald, ferit de curent. Dupa ce a crescut , il dai la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ o ora. Il scoti din forme, presari zahar pudra , apoi il tai.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!