Bine ati venit in Bucataria Romaneasca
Ingrediente
-300 g unt
-10 oua
-10 linguri faina
-8 linguri lapte
-4 linguri zahar
-20 g drojdie
-1 lingura rasa coaja de lamaie
-100 g stafide
-2 linguri zahar pudra
-1 lingura alune de padure sfaramate
-putina sare
Mod de preparare
Freaca 250 g unt pana devine spuma, adauga pe rand 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta, 8 linguri lapte caldut in care ai pus 4 linguri zahar.
Adauga un praf de sare, drojdia inmuiata in putin lapte caldut, putina coaja rasa de lamaie, 100 g stafide albe si, la sfarsit, albusurile batute spuma tare.
Amesteca usor , de jos in sus, apoi toarna aluatul in 2 forme specifice rotunde , cu un con in mijloc, unse cu unt si tapetate cu alune zdeobite.
Lasa aluatul sa dospeasca la loc cald, ferit de curent. Dupa ce a crescut , il dai la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ o ora. Il scoti din forme, presari zahar pudra , apoi il tai.
Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!