close

Gogosi De Cartofi Cu Sunca

Gogosi De Cartofi Cu Sunca

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

-500 g cartofi

-350 g faina

-125 ml lapte

-20 g drojdie

-2 galbenusuri

-200 g sunca presata

-50 g cascaval ras

-ulei

Preparare

Se fierb cartofii in coaja , se curata si se dau prin masina de tocat. Se pune pe masa de lucru faina , se face o adancitura in mijloc, se toarna laptele, drojdia amestecata cu putin lapte , galbenusurile,sare dupa gust, se amesteca la inceput cu furculita, apoi se adauga cartofii si se framanta bine.

Se intinde o foaie , se taie cu gura paharului rondele si in fiecare rondea se pune cate putina sunca , taiata cubulete mici. Se stange aluatul peste sunca si se modeleaza in forma de sfera, apoi se lasa sa creasca la loc cald.

Se rumenesc in uleiul incins si se scot pe hartie absorbanta, sau mai simplu se pot coace in cuptor. Se servesc calde cu cascaval ras.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!