close

In general nu prea ma dau in vant dupa peste, dar daca este facut dupa aceasta reteta, mananc toata tava. Este incredibil de buuuuuuuuuun. Normal, doar este reteta bunicii mele

In general nu prea ma dau in vant dupa peste, dar daca este facut dupa aceasta reteta, mananc toata tava. Este incredibil de buuuuuuuuuun. Normal, doar este reteta bunicii mele

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

In acest articol va vom oferi o reteta de peste la cuptor.
Lista de ingrediente: 350 grame maioneza, 300 grame cascaval, 1 kg file de peste, 4 catei de usturoi, 500 grame rosii, 30 grame unt, sare, piper dupa gust, 4 crengute de patrunjel, 1 lamaie.

Cum se prepara: Dam drumu la cuptor si il setam la 180 de grade Celsius. Dupa ce am dat drumu la cuptor incepem sa spalam fileul de peste. Tipul pestelui este optional. Fileul de peste se usuca cu ajutorul unui prosob absorbant de bucatarie.

Dupa asta saram si piperam fileul, apoi stoarcem jumatate de lamaie direct peste peste. Patrunjelul il tocam marunt. Cascavalul se da prin razatoare mica. Usturoiul se curata si se piseaza. Rosiile se spala si se taie felii subtiri.

Dupa asta amestecam maioneza, cu jumatate din cantitatea de cascaval, usturoiul si verdeata. Pregatim o tava pe care o ungem cu unt si aranjam fileul de peste. Peste peste punem compozitia cu maioneza. La final aranjam rosiile taiate felii si presaram cu cascavalul ramas. Bagam la cuptor si lasam sa se coaca timp de 45 de minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!