close

Garnitura pentru masa festiva, cea mai buna salata

Garnitura pentru masa festiva, cea mai buna salata

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

400 gr ciuperci marinate

1 cana de orez

6 oua

2 conserve de porumb boabe

2 pachete surimi de crab

200 gr smantana

2 buc. piept de pui medii

1 ananas (sau conserva)

maioneza

Mod de preparare:

Se spala si se fierbe orezul. Se spala, se fierb pieptii de pui si se taie ca pentru salata de boeuf. Se fierb tare ouale si se taie cubulete mici patru dintre ele. Doua oua se vor opri pentru ornare. Se taie marunt surimi.

Se pune la scurs porumbul. Se taie marunt ciupercile.La fiecare dintre ingredientele de mai sus se adauga smantana si maioneza doar cat sa le lege.

„Asamblare”:

La baza orezul, urmeaza stratul de surimi, apoi porumbul, pieptul de pui, ciupercile marinate, ouale fierte, fiecare amestecate cu maioneza si smantana. Se da la frigider pana a doua zi. La servire se orneaza cu felii de ou pe laterala si cu felii de ananas deasupra.

Tags : bucataria romaneasca