close

Ficatei de pui cu ciuperci la cuptor

Ficatei de pui cu ciuperci la cuptor

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Ficatei de pui cu ciuperci.

Lista de ingrediente:

-200 grame ciuperci;

-un catel de usturoi;

-100 grame smantana;

-piper macinat;

-500 grame ficatei de pui;

-o ceapa;

-200 grame cascaval;

-sare.

Citeste si: Învaţă să prepari nişte ficăţei lionezi ca în Franţa, după o reţetă simplă şi rapidă

Cum se prepara:

1. Se spala ficateii, apoi se taie in bucatele, urmand sa le prajim in ulei incins pana o sa se rumeneasca.

2. Se pune piper si sare, apoi se amesteca.

3. Ceapa se marunteste, apoi se prajeste pana devine moale, apoi punem usturoiul maruntit si ciuperci taiate, urmand sa amestecam si sa lasam asa pentru zece minute.

Citeste si: Cum sa prepari ficateii de pui si inimile? O sa iti placa la nebunie!

4. Luam o forma si o ungem cu ulei, apoi punem carnea, apoi ceapa si ciupercile.

5. Cascavalul se rade pe ochii mici ai razatoarei, apoi se combina cu smantana si se pune peste compozitia din forma.

6. Se baga la cuptor pentru jumatate de ora.

7. Acest timp difera in punctie de cuptorul dumneavoastra.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Învaţă să prepari nişte ficăţei lionezi ca în Franţa, după o reţetă simplă şi rapidă

Timp de gatire: 30 min

Gata in: 30 min

INGREDIENTE

sare și piper

3 linguri ulei

500 ml vin alb

3 cepe mari

1 tavita ficatei pui

MOD DE PREPARARE

1. Ficateii se curăţă şi se pune într-un vas de cuptor împreună cu uleiul, sarea şi piperul. Se dau la cuptor pentru 15 minute.

2. Între timp, ceapa se taie peştişori şi se pune peste ficăţei.

3. Se adaugă vinul şi se continuă prepararea încă 15 minute la cuptor.

Tags : bucataria romaneascaficatei de pui cu ciuperci