close

Felul doi l-am servit sub forma unui minunat preparat la cuptor, fără carne dar nu de post. Vă chemăm și pe voi la masă și vă servim o copopidă la cuptor.

Felul doi l-am servit sub forma unui minunat preparat la cuptor, fără carne dar nu de post. Vă chemăm și pe voi la masă și vă servim o copopidă la cuptor.

Ingrediente:
● o conopidă mică
● 100 g unt
● 100 g făină
● 500 ml lapte
● 50 g cașcaval
● o linguriță cimbru
● 3-4 linguri ciuperci conservate
● șofran, pentru culoare
● sare
● piper

1. Conopida curățată se desparte în mici buchețele care se pun la fiert în apă cu sare.
2. Între timp, se topește untul, se pune făina, se lasă 2-3 secunde și se toarnă laptele. Se amestecă pentru desfacere și
se lasă 5 minute la fiert.
3. Se ia sosul de pe foc, se pun șofranul, cașcavalul, piperul și cimbrul. Ciupercile se trec sub un jet de apă și se pun într-un vas de cuptor.
4. Se pune și conopida, se toarnă sosul și se lasă la cuptor pentru 15 minute.