close

Fac si eu diseara tarta asta cu varza si smantana. Sper sa-mi iasa la fel de buna si de apetisanta

Fac si eu diseara tarta asta cu varza si smantana. Sper sa-mi iasa la fel de buna si de apetisanta

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

Pentru aluat:
150 g faina
40 ml iaurt
1 ou
50 ml apa
o lingurita praf de copt
un praf sare

Pentru umplutura:
300 g varza acra
100 g piept afumat
un ardei gras
4 oua
400 ml smantana
2 linguri ulei

Mod de preparare:

In ulei incins se pun in cratita pieptul taiat cubulete, ardeiul si apoi varza taiate fideluta. Se lasa 15 minute pe foc sa se caleasca, apoi se toarna apa si se lasa la fiert circa 30 de minute.
Pentru aluat, se pune faina intr-un vas, se adauga oul, apoi iaurtul si sarea. Se adauga praful de copt si se toarna apa progresiv pentru a forma aluatul. Se lasa 30 de minute la congelator.
Se intinde apoi aluatul pe masa presarata cu faina si se transfera in tava de copt.
Se pune varza, se bat ouale cu smantana, se toarna peste varza si se da totul la cuptor pentru 40 de minute.

Bine de stiut:
In loc de uleiul pentru calit varza, se pot folosi 2-3 cuburi de unt.
In momentul in care varza a fiert, adaugati 2-3 fire de marar tocat, pentru un gust mai proaspat.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!