close

Eu ii spun “prajitura regala” pentru ca are un gust divin, ca la masa imparateasca. Ti se topeste in gura – Reteta mai jos

Eu ii spun “prajitura regala” pentru ca are un gust divin, ca la masa imparateasca. Ti se topeste in gura – Reteta mai jos

Ingrediente:

250 gr faina

½ de lingurita de praf de copt

1 galbenus

90-100 gr zahar pudra

2 linguri de smantana

2-3 linguri de cacao

130 gr unt

Pentru umplutura:

220 g de zahar

1.2 kg de branza de vaci

5 oua

350 ml de frisca

70-80 gr fulgi de nuca de cocos

30 g de amidon

Mod de preparare:

1. Amesteca praful de copt cu faina, cacaua si zaharul pudra.

2. Taie untul in cubulet, pune-l peste ingredientele uscate de mai inainte si omogenizeaza. Vei obtine un aluat sfaramicios.

3. Bate bine galbenusul, apoi amesteca-l cu smantana si adauga-l peste aluatul. Framanta bine.

4. Imparte aluatul in doua parti egale, acopera-le cu folie alimentara si baga-le in frigider pentru o ora.

Umplutura:

5. Amesteca frisca cu branza de vaci.

6. Pune apoi amidonul si ouale. Omogenizeaza cu un blender.

7. Incorporeaza nuca de cocos. Amesteca de data aceasta cu o lingura.

“Asamblare”:

8. Da o parte din aluat pe razatoarea mare si presara firimiturile in tava tapetata cu hartie de copt.

9. Preseaza-le usor cu fundul unei farfurii.

10. Acopera cu umplutura pregatita anterior.

11. Da si a doua bucata de aluat pe razatoare.

12. Presara firimiturile peste branza intr-un strat cat mai uniform.

13. Baga tava in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ o ora.

Eu ii spun “prajitura regala” pentru ca are un gust divin, ca la masa imparateasca. Ti se topeste in gura