close

Este foarte, foarte buna si nu ai cum sa dai gres cu ea – Prajitura Rafaello , un desert cremos si delicios

Este foarte, foarte buna si nu ai cum sa dai gres cu ea – Prajitura Rafaello , un desert cremos si delicios

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

Blat:

6 albusuri
250 gr zahar pudra
100 gr faina alba
150 gr nuca de cocos (fulgi)
Crema:

6 galbenusuri
1 litru lapte
150 gr zahar
2 pachete budinca de vanilie
150 unt
nuca de cocos pentru decor cat mai frumos
Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar apoi se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin. Se amesteca faina cu fulgi de nuca de cocos si se adauga treptat in amestecul de albusuri. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la aproximativ 160-170 de grade, timp de 20 minute. Primele 10 minute se coace aluatul la 180 de grade, iar apoi se reduce temperature treptat. Incercati aluatul! Daca nu se mai lipeste de tava, inseamna ca este copt!

Mod preparare crema:

Se incalzeste laptele impreuna cu galbenusurile, apoi se adauga praful de budinca amestecat cu zaharul si cateva linguri de lapte. Amestecati pana cand se ingroasa (aveti grija sa nu se lipeasca). Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute, iar apoi se adauga untul amestecat in prealabil cu zaharul, si se amesteca continuu pana cand untul este complet incorporat in crema.

Intindeti crema intr-un strat uniform pe toata suprafata blatului si presarati peste ea nuca de cocos. Se pune la frigider pentru cateva ore, se portioneaza in bucati mai mici ca sa ajunga la toata familia, iar apoi o puteti servi cu mare drag!

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!