close

Dupa ce am mancat o felie din aceasta pizza, mi-am scris reteta in caietul cu retete, ca sa nu o pierd. V-o recomand

Dupa ce am mancat o felie din aceasta pizza, mi-am scris reteta in caietul cu retete, ca sa nu o pierd. V-o recomand

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

Pentru blat:

3 linguri faina
2 oua
3 linguri maioneza

Pentru umplutura:

1 rosie
1 ceapa mica
200 gr salam
200 gr cascaval dat pe razatoare
verdeata (dupa gust)
Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele pentru blat si potriveste de sare. Unge cu putin ulei o tava si pune aluatul in ea. Acopera aluatul cu ingredientele de la umplutura. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 15-25 de minute.

Citeste si reteta de ciulama de ciuperci
De ce ai nevoie pentru ciulama de ciuperci:

1 kg ciuperci amestecate (champignon albe, brune si Pleurotus)
3 cepe mici
5-6 catei de usturoi
200 ml smantana pentru gatit
1 lingura de faina
Citeste si Peste la cuptor cu legume

1 lingura de ulei
sare
piper
patrunjel, dupa gust
mamaliga

Cum se prepara ciulamaua de ciuperci:

Toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o lingura de ulei, apoi adaugi ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper, dupa gust. Lasi pe foc pana se inmoaie. Amesteci smantana pentru gatit cu o lingura de faina, cu usturoiul zdrobit si torni peste ciuperci. Mai lasi cateva minute pe foc, opresti focul si presari patrunjelul tocat. Servesti cu mamaliga.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!