close

Dupa ce le-am luat din tigaie, nici ca m-am lasat pana nu le-am terminat – Crochete de cartofi cu branza

Dupa ce le-am luat din tigaie, nici ca m-am lasat pana nu le-am terminat – Crochete de cartofi cu branza

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

500 gr cartofi
70 gr unt
200 gr branza
3 oua
250 ml ulei
20 gr drojdie
sare
faina
Mod de preparare:

Se fierb cartofii si se piseaza ca la piure, se adauga untul, drojdia, sarea si branza rasa. Albusurile batue spuma si faina cat cuprinde se framanta tot si se lasa sa creasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie cu paharul. Se lasa din nou sa creasca si se prajesc in uleiul incins. Se servesc fierbinti cu cascaval ras deasupra.

Citeste si reteta de Piept de pui umplut
Pentru o masa festiva sau o cina romantica in 2, trebuie sa incerci aceasta reteta de piept de pui umplut.

De ce ai nevoie ca sa prepari piept de pui umplut:

1 piept de pui fara os si piele
200 g ciuperci
1 ceapa
1 morcov fiert, taiat
4 felii bacon
3-4 catei usturoi
150 g cascaval ras
sare
piper
5 linguri ulei
1 lingura de unt, pentru uns tava
cimbru taiat
Cum prepari piept de pui umplut:

Tai pieptul in doua si faci in fiecare bucata un buzunaras. Ai grija sa nu-l tai prea mult, il speli si il dai cu sare. Incingi 2 linguri de ulei si calesti ceapa taiata fin, adaugi usturoiul maruntit. Lasi cateva minute si pui ciupercile feliate, sare si piper, dupa gust. Tii pe foc pana cand scade zeama lasata de legume. Pui feliile de morcov, amesteci si lasi la racit, apoi presari cascavalul si cimbrul. Asezi in fiecare buzunaras cate 2 felii de bacon, imparti compozitia calita in doua si umpli pieptii cu ea, apoi ii prinzi cu scobitori. Incingi restul de ulei si ii rumenesti pe ambele parti, apoi ii dai la cuptorul incalzit, 10 minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!