close

Dulceață de nuci verzi – cea mai bună dulceață pe care am făcut-o de când bucătaresc eu!

Dulceață de nuci verzi – cea mai bună dulceață pe care am făcut-o de când bucătaresc eu!

Ingrediente

-5-6 kg de nuci verzi

-1.5 l de apă

-2 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți ingredientele necesare. Dacă ați hotărât să culegeți nucile de sine stătător, copacul trebuie să fie cât mai departe de șosea.

2. Spălați bine nucile și curațați-le coaja cu un cuțit bine ascuțit. Folosiți o pereche de mănuși.

3. Înmuiați nucile curățate în apă rece pentru 4 ore. Schimbați apa și lăsați nucile înmuiate pentru încă 4 ore.

4. Într-o cratiță mai adâncă, amestecați zahărul cu apa. Fierbeți un sirop simplu.

5. Când zahărul se va dizolva, adăugați în cratiță nucile. Amestecați și lăsați să fiarbă. Fierbeți dulceața timp de cel puțin 4 ore, la foc mic (mocnit).

6. Luați cratița de pe foc. Sterilizați borcanele de dimensiunea dorită (o.5 l sau 1 l) deasupra aburilor fierbinți.

7. Turnați dulceața în borcanele sterilizate și închideți-le cu capace etanș.

8. Păstrați dulceața la un loc rece, ferit de razele solare.

Notă: Dulceața de nuci verzi este servită cu băuturi calde sau folosită la prepararea altor deserturi. Nucile verzi sunt bogate în vitaminele C, PP, E, iod, acizi grași și tanin. Consumul dulceții ajută la purificarea vaselor sangvine, normalizează tensiunea arterială, restabilește procesele metabolice, întărește imunitatea și calmează sistemul nervos. Aceasta favorizează funcționarea eficientă a sistemului digestiv și a celui endocrin. Dulceața poate dăuna sănătății doar dacă nu a fost respectată tehnologia de preparare. De aceea, nu este recomandat să procurați dulceața de nuci verzi de la persoane străine. Este un desert cu nivel caloric înalt, de aceea nu se recomandă consumul în exces.

sursa