close

Dulceata de morcovi – Secretul unui preparat tare gustos, dar foarte putin cunoscut

3-2

INGREDIENTE:

1kg morcovi
1kg zahar
2 cani de apa
2-4 lamai
caja de lamaie rasa

MOD DE PREPARARE:

Se curata morcovii de coaja, se spala si se taie dupa preferinta.
Intr-o oala se dizolva zaharul in apa, se adauga 3 lamai curatate de coaja si taiate cubulete. Se fierb la foc mic 30 de minute, pana cand se formeaza un sirop. Cand siropul s-a mai legat se adauga morcovii si coaja de lamaie rasa si se continua fierberea pana cand morcovul este bine fiert si siropul bine legat (60 minute).
Cand dulceata de morcovi este gata se adauga zeama de la o lamaie, se mai da in cateva clocote si se ia vasul de pe foc.
Se pune dulceata fierbinte in borcane si se inchid bine cu capace.