close

Dulceata de capsuni care nu necesita fierbere

Dulceata de capsuni care nu necesita fierbere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Dulceata de capsuni.

Lista de ingrediente:

-un kilogram zahar;

-doua kilograme capsuni;

-jumatate pahar de apa.

Citeste si: Prepara si tu aceasta dulceata de lamaie care nu o sa te cucereasca de la prima inghititura

Cum se prepara:

1. Capsunile se spala, apoi se curata de codita, urmand sa le punem intr-o strecuratoare si pune apa, urmand sa lasam sa se scurga.

2. Luam o oala si punem zaharul impreuna cu jumatate pahar de apa, apoi se fierbe pentru circa 7 minute.

3. Acest lichid se toarna peste capsuni, apoi se pune capac si se lasa la racit.

Citeste si: Cornulete cu dulceata, o reteta pe care trebuie sa o incerci neaparat!

4. Se pun din nou in strecuratoare, iar lichidul rezultat se pune pe aragaz si se lasa la fiert pentru 7 minute.

5. Se pune peste capsuni se se acopera cu un capac, urmand sa le lasam la racit.

6. Se mai repeta o data prodecura.

7. Se depoziteaza in borcane curata, urmand sa le inchidem cu un capac si sa acoperim cu o plapuma.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Prepara si tu aceasta dulceata de lamaie care nu o sa te cucereasca de la prima inghititura

Lista de ingrediente:

-un kilogram jumate de zahar;

-un kilograme lamaie;

-400 mililitri apa.

Citeste si: Dulceata de capsuni

Cum se prepara:

1. Se curata lamaile de coaja, apoi se pun in apa fierte pentru 20 de minute.

2. Se spala si se taie in cubulete si scoatem samburii.

Citeste si: Iata o delicatesa pe care trebuie sa o prepari neaparat, Dulceata de struguri

Prepararea siropului:

3. Se amesteca zaharul cu apa, apoi se pune pe foc, insa nu trebuie sa dea in fiert, urmand sa punem lamaia in ea.

4. Se lasa sa dea in fiert, apoi se ia de pe aragaz.

5. Se lasa la racit, apoi se pune din nou pe aragaz si se lasa sa ajunga in punctul in care o sa dea in clocot, apoi se las ala racit si se pune in borcane curate si se inchid cu etans.

Tags : bucataria romaneascadulceata de capsuni