close

Drob de pui cu oua – atat de gustos, incat nu va ramane nici o faramitura de drob in farfurie

Drob de pui cu oua – atat de gustos, incat nu va ramane nici o faramitura de drob in farfurie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Aceasta reteta de drob de pui cu oua este un fel de mancare cald, delicios si foarte aromat, care are un aport important de nutrienti pentru organism. Datorita ingredientelor alese acest drob are un gust fabulos si un aspect ce capata forma mozaica dupa coacere, cu care veti impresiona toti oaspetii. Se prepara atat de simplu si rapid, incat si un copil ar fi in stare sa-l gateasca.

Intr-un bol amestecati cu atentie ficatul fiert si taiat cuburi, 6 oua fierte si taiate sferturi, patrunjelul, mararul si ceapa verde taiate marunt. Batem usor 8 oua si le punem peste restul ingredientelor. Asezonam cu sare si piper negru, amestecam cu atentie compozitia.

Turnati compozitia obtinuta intr-o tava (25cm x 15cm x 5cm) unsa cu ulei si dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 45 de minute. Scoateti drobul din cuptor si taiati-l felii.

preluat de pe savuros

Citeste si despre cea mai buna pulpa de miel la cuptor, reteta lui Jamie Oliver
Asa cum ne asigura Jamie Oliver, aceasta este reteta pentru a prepara cea mai buna pulpa de miel la cuptor.

De ce ai nevoie ca sa faci cea mai buna pulpa de miel la cuptor:

Pentru friptura:

2 kg pulpa de miel
1 capatana de usturoi
1/2 legatura de rozmarin proaspat sau 1-2 linguri de rozmarin uscat
1,5 kg cartofi
1 lamaie
ulei
sare
piper macinat
Pentru sos:

1 legatura de menta proaspata
1 lingurita de zahar
3 linguri otet
1 lingura de apa fierbinte
Cum prepari cea mai buna pulpa de miel la cuptor:

Scoti mielul din frigider cu 1 ora inainte sa il gatesti, ca sa ajunga la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200º C si pui o tava pentru coacerea cartofilor in partea de jos a cuptorului. Scoti din capatana de usturoi 3 catei pe care ii cureti, pe ceilalti ii lasi intregi. Daca ai rozmarin verde, toci jumatate din cantitatea de frunze.

Cureti si tai cartofii in jumatati. Zdrobesti usturoiul curatat intr-un bol, adaugi rozmarinul tocat. Dai pe razatoarea mica lamaia si pui coaja in bolul cu usturoiul si rozmarinul si torni ulei, apoi le amesteci pe toate impreuna. Asezonezi mielul cu sare si piper, apoi torni marinata si imbraci toata pulpa cu ea. O pui pe gratarul fierbinte din cuptor, deasupra tavii. Fierbi partial cartofii in apa fierbinte cu sare 10 minute, apoi ii scurgi si ii pui inapoi in cratita.

Adaugi restul de crengute de rozmarin si cateii de usturoi intregi la cartofi, asezonezi cu sare si piper dupa gust, apoi torni ulei. Transferi cartofii in tava fierbinte din cuptor si o pui sub pulpa de miel ca sa cada in ea sucul si grasimea din carne. Coci pulpa 1 ora si 15 minute daca o vrei rozalie, sau 1 ora si 30 minute daca o vrei mai bine facuta.

Intre timp, faci sosul de menta. Tai marunt frunzele de menta, apoi le pui intr-un bol. Adaugi zaharul, un praf de sare, 1 lingura de apa fierbinte si otetul.Cand mielul s-a facut dupa gustul tau, il scoti din cuptor si il lasi sa stea circa 15 minute. Tai pulpa felii si o servesti cu cartofii coati, sosul de menta si verdeturi de sezon.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!