close

Desert cu banane si ciocolata

Desert cu banane si ciocolata

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Banane cu ciocolata.

Lista de ingrediente:

-o foaie de foietaj;

-un ou;

-2 banane;

-120 grame pasta Nutella;

-150 grame ciocolata.

Citeste si: Ce efecte miraculoase poate sa aiba bananele fierte cu scortisoara?

Cum se prepara:

1. Bananele se taie in 12 bucatele egale, apoi se curata de coaja.

2. Foaia de aluat se intinde si se asaza bucatile de banane.

Citeste si: Reteta de tort cu ciocolata si banane, nu o sa te saturi de el

3. La o distanta de 3-5 centimetri de banane se taie aluatul astfel incat sa fie taieturi egale cu latimea bucatelelor de banane.

4. Nutella se incalzeste putin impreuna cu nucile, apoi turnam peste banane si rulam.

5. Punem pe o tava o forma de briosa si rulam aluatul in jurul ei, apoi ungem cu ou batut si bagam la cuptor pentru 20 d eminute la 180 de grade.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Ce efecte miraculoase poate sa aiba bananele fierte cu scortisoara?

Lista de ingrediente:

-2 banane taiate;

-un litru de apa;

-2 batoane scortisoara.

Citeste si: Cel mai puternic antibiotic si remediu anti-cancer

Cum se prepara:

1. Apa se pune la fiert cu scortisoara, apoi se pun bananelele in apa calduta si se lasa pana ajung in punctul de fierbere.

2. Se lasa la racit si se consuma inainte cu 60 de minute inainte sa dormiti.

Ajuta la o digestie buna, imbunatatirea memoriei, repararea nivelului de hemoglobina, somn profund.

BONUS:

Reteta de tort cu ciocolata si banane, nu o sa te saturi de el

Lista de ingrediente pentru aluat:

-3/4 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet;

-o lingurita cafea solubila;

-un praf de vanilina;

-100 mililitri lapte;

-200 grame zahar;

-3 oua;

-200 grame faina;

-90 grame unt;

-un praf de sare;

-1,5-2 linguri pudra de caco.

Lista de ingrediente pentru crema:

-2 banane medii;

-500-600 grame smantana fermentata;

-3-5 linguri zahar.

Lista de ingrediente pentru glazura:

-o lingurita pudra cacao;

-2 linguri varf de smantana;

-3 linguri zahar.

Citeste si: Aceasta reteta este asa de usoara! Incearca si tu un tort facut in tigaie, o sa te surprinda

Cum se prepara:

Pentru a prepara aluatul:

1. Ouale se mixeaza cu sarea, vanilina si sarea pentru 5 minute.

2. In laptele cald se dizolva cafea solubila.

3. Untul se incalzeste putin.

4. Se amesteca laptele, ouale batute, bicarbonatul stins, untul si le mixam.

5. Se amesteca pudra de cacao si faina , urmand sa cernem compozitia peste cea lichida si amestecam.

6. Luam o tava cu dimensiunea de 20 de centimetri si o ungem cu unt, apoi punem compozitia rezultata in ea.

7. Blatul se baga la cuptor la temperatura de 180 grade Celsius pentru 30-35 de minute. (in primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului)

Citeste si: Ai musafiri pe neasteptate si nu stii ce sa pregatesti? Iti prezentam un tort cu banana care nu necesita coacere

8. Verificam daca este gata cu scobitoarea.

9. Cand este gata trebuie sa lasam blatul la racit.

Pentru a prepara crema:

1. Se bate zaharul cu smantana.

Pentru a prepara glazura:

1. Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc mic pana cand se incheaga compozitia.

2. Pandispanul se taie in 2-3 blaturi. (se taie „caciula” blatului superior si o maruntim pana obtinem niste cubulete)

3. Bananele le taiem in felii subtiri.

4. Peste blatul inferior si peset cel mediu punem crema, apoi asezam un rand de banane si lipim blaturile.

5. In final, punem si pe ultimul blat crema, apoi il asezam peste celelalte.

6. Bucatele de pandispan le combinam cu crema care a ramas nefolosita, urmand sa le punem pe blatul superior.

7. Glazura se toarna peste tot.

8. Tortul se baga la rece pentru 2 ore sau mai mult.

Tags : banane cu ciocolatabucataria romaneasca