close

De intins pe paine si savurat – Pasta de peste buna-buna

De intins pe paine si savurat – Pasta de peste buna-buna

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Pasta de peste o mancam destul de des in copilarie cand, poate unii dintre voi va amintiti daca cumparai ceva erai obligat sa cumperi si pasta de peste. Din cate tin minte era la tub dar gustul nu mi-l amintesc. Intr-o vreme o preparam de sarbatori dar apoi am dat-o uitarii si nu am mai preparat-o de ani buni pana cand intr-una din zile baiatul cel mare m-a intrebat de ce nu fac pasta de peste ca si la gradinita. Asa ca m-am conformat si am pregatit-o rapid. Este un preparat usor de facut care se poate servi cu succes la mic dejun sau cina sau ca aperitiv.

Ingrediente:

1 conserva mai mare de peste preferabil bucati (ton, macrou, hering)
80-100g unt
1/2 lamaie
1 ceapa mica
sare, piper
Mod de preparare:

Pestele il scurgem de sucul din conserva sau de ulei, eu am folosit macrou in ulei. Punem pestele, sucul de lamaie, sare, piper si untul la temperatura camerei in blender si mixam pana obtinem o pasta fina. Adaugam ceapa rasa fin la sfarsit si pasta este gata. O pastram la rece intr-un borcan inchis ermetic. Noi am servit-o cu paine prajita.

Sfat: Daca vi se pare prea grea datorita untului puteti sa-l inlocuiti cu o crema de branza.

Bonus:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort oreo.

Lista de ingrediente pentru blat:

-80 grame unt;

-240 grame biscuiti Oreo.

Lista de ingrediente pentru crema Oreo:

-500 grame Philadelphia;

-170 grame biscuiti Oreo;

-180 grame zahar;

-400 mililitri frisca lichida 30%:

-doua lingurite extract de vanilie.

Lista de ingrediente pentru ganache:

-70 grame frisca lichida;

-70 grame ciocolata cu lapte/neagra.

Lista de ingrediente pentru decor:

-40 grame frisca lichida;

-opt biscuiti oreo.

Citeste si: O reteta nemaipomenita de cheesecake cu banane care nu necesita coacere

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Se pun biscuiti intr-o punga si se baga la congelator, apoi se zdrobesc.

2. Luam un bol si punem biscuitii si untul topit, apoi amestecam.

3. Luam o forma si punem compozitia, urmand sa formam blatul.

4. Se baga la rece pentru zece minute.

Prepararea cremei:

5. Se mixeaza branza pentru un minut, apoi punem zaharul si amestecam.

Citeste si: Cel mai bun cheesecake cu ciocolata – Toti iubitorii de prajituri il vor adora

6. Se pune frisca si se mixeaza pana se ingroasa, apoi punem biscutii maruntiti si amestecam.

7. Se pune peste blat si uniformizam.

8. Se baga la rece pentru cel putin sase ore.

Prepararea glazurii:

9. Frisca se fierbe, apoi se pune ciocolata si ia de pe aragaz, urmand sa o lasam pentru doua minute, apoi amestecam.

10. Se pune peste prajitura si se lasa sa se linisteasca pentru o ora, apoi se scoate din froma si se pun deasupra 8 biscuiti taiati in bucatele.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!