close

De intins pe paine si savurat – Pasta de peste buna-buna

De intins pe paine si savurat – Pasta de peste buna-buna

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Pasta de peste o mancam destul de des in copilarie cand, poate unii dintre voi va amintiti daca cumparai ceva erai obligat sa cumperi si pasta de peste. Din cate tin minte era la tub dar gustul nu mi-l amintesc. Intr-o vreme o preparam de sarbatori dar apoi am dat-o uitarii si nu am mai preparat-o de ani buni pana cand intr-una din zile baiatul cel mare m-a intrebat de ce nu fac pasta de peste ca si la gradinita. Asa ca m-am conformat si am pregatit-o rapid. Este un preparat usor de facut care se poate servi cu succes la mic dejun sau cina sau ca aperitiv.

Ingrediente:

1 conserva mai mare de peste preferabil bucati (ton, macrou, hering)
80-100g unt
1/2 lamaie
1 ceapa mica
sare, piper
Mod de preparare:

Pestele il scurgem de sucul din conserva sau de ulei, eu am folosit macrou in ulei. Punem pestele, sucul de lamaie, sare, piper si untul la temperatura camerei in blender si mixam pana obtinem o pasta fina. Adaugam ceapa rasa fin la sfarsit si pasta este gata. O pastram la rece intr-un borcan inchis ermetic. Noi am servit-o cu paine prajita.

Sfat: Daca vi se pare prea grea datorita untului puteti sa-l inlocuiti cu o crema de branza.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!