close

De cate ori fac papanasii asa, se strange toata familia la masa

De cate ori fac papanasii asa, se strange toata familia la masa

Lista de ingrediente:

350 gr branza de vaci dulce

60 gr zahar

2 oua

1/2 plic praf de copt

180 gr faina

2 pliculete zahar vanilat

Cum se prepara:

Intr-un bol se amesteca branza, ouale, zaharul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat si amestecam bine.

Se adauga treptat faina si amestecam, pana obtinem un aluat omogen.

Daca aluatul este lipicios se adauga suplimentar faina, astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat.

Alautul se imparte in 6 parti uniforme – din fiecare bucatade aluat taiem o bucatica de marimea unei nuci – pentru capacul de papanasi.

Se formeaza papanasii – din bucatica mica formam o bila, din restul de aluat formam o bila mai mare.

Se pune pe masa presarata cu faina si infigem degetul in mijloc, rotim usor aluatul imprejurul degetului ca sa largim gaura.

Se pune intr-o tigaie adanca mult ulei la incins. Se muta focul la mediu si prajim papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (maxim 5 minute).

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu uita sa o o impartasesti si cu cei dragi!