close

De cand mi-a dat bunica mea reteta asta, nu am mai trecut pe la cofetarie: cea mai pufoasa si aromata prajitura

De cand mi-a dat bunica mea reteta asta, nu am mai trecut pe la cofetarie: cea mai pufoasa si aromata prajitura

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Iti plac prajiturile cu crema? Invata sa faci in casa un cremsnit pufos si savuros dupa aceasta reteta usoara: Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pachet foi cremsnit (cremes), 250 ml frisca lichida.

Pentru crema: 500 ml lapte, 4 oua, 4 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat.
Pentru servit: 150 g zahar pudra.

Mod de preparare: Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui impreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat se pun pe foc amestecand continuu. Cand fierbe, se pune compozitia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecand continuu. Este gata cand se obtine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obtine o crema foarte fina.

In tava de aragaz se asaza o prima foaie, se toarna crema care se intinde cu o spatula sau cu un cutit cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta. Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste presarata cu zahar pudra din abundenta.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!