close

Daca nu ai mancat pana acum o asa tarta sarata cu piept de pui, ai trait degeaba

Daca nu ai mancat pana acum o asa tarta sarata cu piept de pui, ai trait degeaba

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 galbenus
125 g unt
250 g faina
2 linguri apa rece
sare

Pentru umplutura:
250 g piept de pui fiert
2 fire ceapa verde sau 1 ceapa mica, galbena
1 fir usturoi verde sau 2 graunti
cateva fire de patrunjel verde
1 ardei gras
3 oua + 1 albus
200 g cascaval
100 ml smantana lichida, pentru gatit
sare
piper

Mod de preparare:

Pentru aluat se amesteca galbenusul cu putina sare, se adauga untul rece taiat an cuburi mici, apoi, treptat, faina si se framanta rapid cu degetele un aluat nisipos.
Pentru a nu fi foarte nisipos, se mai adauga 2 linguri de apa rece.
Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 15-20 de minute.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se intinde aluatul in forma de tarta de 26-28 cm, imbracandu-i si peretii interiori, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp se pregateste umplutura.
Se toaca legumele, verdeata si pieptul de pui marunt.
Se amesteca ouale plus albusul ramas de la aluat, cu putina sare si putin piper, apoi se adauga smantana, ingredientele tocate si cascavalul ras, iar compozitia rezultata se intinde peste aluatul de tarta precopt.
Se coace tarta sarata cu piept de pui si legume, pentru 35 de minute, apoi se lasa sa se tempereze si se poate servi cu pofta.
Este foarte buna chiar si rece, luata la pachet.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!