close

CURRY VERDE THAILANDEZ

6-2

INGREDIENTE:

1 dovleac placintar (1.2kg)
ulei de alune
2x400g conserve cu lapte de cocos
400g legume verzi fierte (varza de Bruxelles, kale, broccoli)
350g branza tofu
75g alune nesarate
ulei de susan
1 chilli rosu
2 lime

CURRY:

1 lingurita de seminte de chimion
2 catei de usturoi
2 cepe
o bucata de 5cm ghimbir
4 frunze de limeta kafru
2 linguri de sos de peste
4 chilli verzi
2 linguri de nuca de cocos deshidratata
1 legatura de coriandru (30g)
1 baton de lemongrass
1 lime

MOD DE PREPARARE:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.Spala dovleacul, apoi taie-l pe jumatate si scoate-i semintele, apoi taie-l in bucatele. Intr-o tava, pune 1 lingura de ulei de alune si un varf de sare de mare si piper negru si rumeneste dovleacul 1 ora, pana devine moale si auriu.

Pentru curry, rumeneste semintele de chimion intr-o tigaie uscata 2 minute, apoi pune-le intr-un blender.Curata, toaca si adauga usturoiul, ceapa si ghimbirul impreuna cu frunzele de lime , 2 linguri de ulei de alune, sosul de peste, chilli, nuca de cocos si majoritatea coriandrului. Zdrobeste batonul de lemongrass, indeparteaza marginile si pune totul intr-un blender, stoarce suc de lime si mixeaza pana obtii o pasta.

Pune o lingura de ulei de alune intr-o oala cu capac pe foc mediu impreuna cu pasta de curry si prajeste-o 5 minute, pana se amesteca toate aromele, amestecand regulat. Adauga laptele de cocos si jumatate de conserva cu apa, apoi fierbe pe foc mic 5 minute, pana se indeseste sosul. Adauga dovleacul, legumele fierte taiate si lasa oala pe foc mic pana se indeseste compozitia, apoi gusta si asezoneaza.
Intre timp, toaca tofu in cubulete si prajeste-l intr-o tigaie pe foc mediu-mare cu 1 lingura de ulei de alune timp de 2 minute, pana devine auriu. Zdrobeste alunele intr-un mojar cu pistil si rumeneste-le in tigaia de tofu pana se auresc.

Serveste curryul cu toful si alunele si presara putin ulei de seminte de susan.Feliaza chilliul si presara-l impreuna cu frunzele de coriandru ramase.Serveste cu bucati de lime petru suc. Delicios cu orez.