close

Cum se face fasolea batuta?

Cum se face fasolea batuta?

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

500 g fasole
1 capatana de usturoi
4 linguri ulei de floarea soarelui
4 cepe
1 morcov
2 linguri bulion
5-6 linguri ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Fasolea curatata, spalata, o punem de seara la umflat; a doua zi aruncam apa si o punem la fiert cu apa rece si capac; cand boabele incep sa pocneasca, scurgem fasolea, o spalam cu apa rece, o punem din nou la fiert cu apa fierbinte, adaugam 2 cepe tocate marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, 1 lingurita de sare si lasam sa fiarba incet foarte bine; dupa acest timp,scurgem fasolea fara sa aruncam apa, punem fasolea intr-un bol impreuna cu usturoiul curatat si pasam cu blenderul vertical; dupa aceasta operatie, mixam fasolea adaugand cate putin ulei de masline si sare daca mai e nevoie dupa care o lasam deoparte.
In acest timp, in tigaia cu ulei de floarea soarelui incins, calim restul de ceapa tocata foarte marunt, adaugam bulionul, putina sare si putin piper;
Pe o farfurie punem un disc de mamaliguta, deasupra fasolea iar peste fasole ceapa prajita. Sau punem fasolea in boluri cu ceapa deasupra si servim cu mamaliguta si muraturi sau cu paine prajita.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!