close

Cum se alege conopida si cum se prepara corect

Cum se alege conopida si cum se prepara corect

Tu stii cum se alege conopida si cum se prepara corect? In randurile de mai jos vei gasi informatii utile legate de aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi aceasta leguma din piata. De asemenea, este bine ca fiecare gospodina sa cunoasca modul in care se prepara conopida. Fie ca este gatita la o anumita temperatura, in combinatie cu alte legume, ori pur si simplu este pusa la murat, este bine sa cunosti cateva reguli de baza ce te vor ajuta sa obtii cele mai ddelicioase preparate pe baza de conopida.

Cum se alege conopida si cum se prepara corect. Conopida este una dintre cele mai delicioase legume. Daca se numara printre preferatele tale, atunci vei dori sa stii cum se alege cea mai buna conopida. Este cunoscut faptul ca partea comestibila a acestui aliment o reprezinta, de fapt, florile, care sunt grupate in buchetele. Cand alegi leguma, trebuie sa fii atenta a florile acesteia. Trebuie sa fie albe, fara pete pe ele. De asemenea, buchetele trebuie sa fie bine stranse.

Daca buchetele de flori s-au distantat, atunci este un semn ca leguma a fost culeasa de mult timp. Deci ar fi mai bine sa te orientezi catre alta, mai proapata. Acorda atentie si frunzelor. Acestea trebuie sa fie verzi si proapete. De asemenea, taietura de la baza conopidei trebuie sa fie curata.
Mirosul conopidei este comparabil cu cel al verzei. Totusi, daca este mai puternic, atunci insemana ca leguma este veche si nu va fi delicioasa atunci cand va fi gatita.

Leguma se poate pastra la frigider timp de 4 zile. Va fi pusa intr-o punga de plastic, desfacuta. Daca vrei sa o gatesti imediat, nu trebuie sa o speli inainte de a o pune la frigider. Dar, daca vrei sa astepti cateva zile, atunci trebuie sa tai buchetele de conopida, sa le speli si sa le depozitezi in frigider.