close

Cum sa le prepari, ca sa iasa pufoase si sa nu se intareasca. Reteta cu care vei obtine clatite aromate si pufoase – Nu te vei mai satura de ele

Cum sa le prepari, ca sa iasa pufoase si sa nu se intareasca. Reteta cu care vei obtine clatite aromate si pufoase – Nu te vei mai satura de ele

Lista de ingrediente:

800 ml lapte integral

200 ml apa

100 g unt

7 oua

2 linguri zahar

esenta vanilie

faina

Pentru umplutura:

fructe, crema de ciocolata, gem, dulceata etc.

Cum se prepara:

Lasa toate ingredientele la temperatura camerei cu minim o ora inainte de a pregati clatitele.

Topeste untul, bate laptele cu apa, ouale, zaharul, vanilia si untul topit, apoi adauga faina treptat, pana obtii o consistenta densa, dar care curge fluid.

Prajeste clatitele intr-o tigaie antiaderenta cate 60-70 de secunde pe fiecare parte fara a mai adauga ulei, adauga umplutura preferata si ruleaza-le.

Poti pastra clatitele la temperatura camerei, acoperite cu capac, maxim 48 de ore.

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa o impartasesti si cu cei dragi!