close

Cum sa faci salata boeuf de post – Nici nu zici ca nu are carne

Cum sa faci salata boeuf de post – Nici nu zici ca nu are carne

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

morcovi
cartofi
telina radacina
patrunjel radacina
mazare 1 cutie
castraveti murati
maioneza de post (din fasole)
sare
masline
Maioneza de post:

fasole alba la borcan
ulei
mustar
Mod de preparare:

Se curata toate radacinoasele si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierte se taie cubulete la fel si castravetii murati se amesteca cu mazarea si maioneza de post.
Maioneza se face din fasole alba fiarta bine (sau la borcan ca e mai usor)se zdrobeste bine de tot cu badidora apoi se pune cate putin ulei si se amesteca,se poate pune si 1-2 lingurite de mustar.
Se decoreaza dupa bunul plac.

Vezi si reteta de salata a la russe
Ingrediente:

morcov
radacina de patrunjel
castraveti murati
mazare
cartofi
sos de maioneza
condimente (sare, piper)
Mod de preparare:

Legumele fierte se lasa la racit,se taie in cuburi cam de 1 cm. ,castravetii se curata de coarja se taie cuburi ,mazarea daca este conservata se spala si se scurge bine ,daca e cruda se fierbe ,se adauga maioneza1/2 in continut si 1/2 pentru decor si se amesteca bine se potriveste de gust cu sare si piper ,se monteaza pe platouri si se decoreaza dupa placere. Aceste retete sunt invatate la cursurile de bucatar.

sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!