close

Cum sa faci o salata buna numai cu ceapa – o reteta desteapta, pe care orice gospodina trebuie sa o afle

Cum sa faci o salata buna numai cu ceapa – o reteta desteapta, pe care orice gospodina trebuie sa o afle

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Deseori, suntem convinsi de faptul ca pentru o salata originala si delicioasa vom avea nevoie de cele mai sofisticate ingrediente. Venim sa va dovedim contrariul. Va prezentam reteta unui aperitiv savuros, ce se prepara doar din ceapa si condimente. Aceste ingrediente cu siguranta sunt prezente in orice bucatarie. Este o salata ce se combina perfect cu orice fel de mancare cald, oferind si un plus de vitamine pentru intreaga familie.

INGREDIENTE: 3 cepe rosii, 2 catei de usturoi, 1 priza de ardei iute macinat, 1 lingura suc de lamaie, 50 ml ulei de floarea soarelui, 0.5 lingurita de coriandru, 1 lingurita de marar uscat, 2 linguri otet de orez, miere lichida, piper negru macinat.

MOD DE PREPARARE: Curatati ceapa si taiati-o jumatati de rondele, cat mai subtire. Aranjati ceapa intr-un bol. Umpleti bolul cu apa (la temperatura camerei). Curatati si tocati usturoiul. Prajiti-l intr-o tigaie incinsa cu ulei, timp de 1-2 minute. Scoateti usturoiul din tigaie. Pastrati uleiul pentru dressing. Turnati ceapa intr-o strecuratoare. Lasati-o sa se scurga timp de cateva minute, apoi aranjati-o pe un prosop de hartie. Aranjati ceapa intr-o salatiera si presarati-o cu sare. Intr-un vas mai mic, amestecati otetul cu sucul de lamaie si mierea lichida. Turnati marinada obtinuta in vasul cu ceapa. Amestecati ceapa cu coriandrul, mararul, ardeiul iute si piperul negru.

Turnati uleiul fierbinte (in care s-a prajit usturoiul) si amestecati bine. Acoperiti salatiera cu un capac sau cu folie alimentara. Dati salata la frigider pentru 1 ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!