close

Cum faci cele mai fragede snitele de pui

Cum faci cele mai fragede snitele de pui

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

1 kg piept de pui
2-3 cani pesmet
2 oua batute
1 canita ulei
piper
sare
Mod de preparare:

Bate ouale cu putina sare si piper. Dezoseaza pieptul de pui, spala-l si apoi sterge-l usor cu niste prosoape absorbante de bucatarie. Astfel indepartezi excesul de apa. Taie carnea pentru a obtine niste snitele mai mici.Bate-o pe fiecare cu ciocanelul de bucatarie si potriveste-o cu sare si piper. Incinge uleiul. Trece fiecare bucatica de carne prin pesmet, apoi prin ou, iar pesmet si pune-o la prajit.

Citeste si reteta de supa de cartofi cu paine prajita si usturoi
Ingrediente:

5 lingurite ulei de masline
2 cepe
5 catei de usturoi
3 cartofi mari albi
2 ramuri de rozmarin
8 felii de paine
1 l supa de legume
sare
Mod de preparare:

Spalam, curatam si taiem in cuburi nu prea mici cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare vreme de 10 minute. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in ulei incins. Cand s-a inmuiat, adaugam usturoiul zdrobit si o ramura de rozmarin. Scurgem cartofii si ii punem peste ceapa si usturoi. Peste ele turanam supa de legume calda. Dam in clocot si lasam sa fiarba 20 de minute la foc foarte mic. In acest timp, incingem cuptorul. Taiem painea si o ungem cu ulei de masline, o frecam cu usturoi si rozmarin si o punem la copt timp de 10 minute. Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transfera intr-un blender si se mixeaza pana cand obtinem o pasta omogena. Dupa ce s-a obtinut consistenta dorita, supa se pune in boluri si se serveste cu painea prajita.

Bonus:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort oreo.

Lista de ingrediente pentru blat:

-80 grame unt;

-240 grame biscuiti Oreo.

Lista de ingrediente pentru crema Oreo:

-500 grame Philadelphia;

-170 grame biscuiti Oreo;

-180 grame zahar;

-400 mililitri frisca lichida 30%:

-doua lingurite extract de vanilie.

Lista de ingrediente pentru ganache:

-70 grame frisca lichida;

-70 grame ciocolata cu lapte/neagra.

Lista de ingrediente pentru decor:

-40 grame frisca lichida;

-opt biscuiti oreo.

Citeste si: O reteta nemaipomenita de cheesecake cu banane care nu necesita coacere

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Se pun biscuiti intr-o punga si se baga la congelator, apoi se zdrobesc.

2. Luam un bol si punem biscuitii si untul topit, apoi amestecam.

3. Luam o forma si punem compozitia, urmand sa formam blatul.

4. Se baga la rece pentru zece minute.

Prepararea cremei:

5. Se mixeaza branza pentru un minut, apoi punem zaharul si amestecam.

Citeste si: Cel mai bun cheesecake cu ciocolata – Toti iubitorii de prajituri il vor adora

6. Se pune frisca si se mixeaza pana se ingroasa, apoi punem biscutii maruntiti si amestecam.

7. Se pune peste blat si uniformizam.

8. Se baga la rece pentru cel putin sase ore.

Prepararea glazurii:

9. Frisca se fierbe, apoi se pune ciocolata si ia de pe aragaz, urmand sa o lasam pentru doua minute, apoi amestecam.

10. Se pune peste prajitura si se lasa sa se linisteasca pentru o ora, apoi se scoate din froma si se pun deasupra 8 biscuiti taiati in bucatele.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!