close

Cu aceasta reteta vei avea un desert foarte gustos si pufos, chec cu ciocolata si iaurt

Cu aceasta reteta vei avea un desert foarte gustos si pufos, chec cu ciocolata si iaurt

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Chec cu ciocolata si iaurt.

Lista de ingrediente:

-3 oua;

-125 mililitri ulei;

-450 grame faina sau 2 pahare jumate de faina si jumatate de pahar de cacao;

-250 mililitri iaurt natural;

-150 grame ciocolata neagra;

-200 grame zahar;

-1 pliculet praf de copt.

Lista de ingrediente pentru glazura:

-50 grame unt;

-150 grame ciocolata neagra.

Citeste si: Esti la dieta? Atunci trebuie sa prepari neaparat acest chec care nu contine zahar si faina

Cum se prepara:

1. Pentru inceput punem cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade.

2. Ciocolata o punem sa se topeasca la bain-marie.

3. Luam un recipient adanc si punem iaurtul, apoi ouale, uleiul, zaharul, faina si praful de copt, urmand sa amestecam pana o sa avem o compozitie inchegata.

4. Ciocolata topita o turnam in compozitia anterioara.

Citeste si: Asa se pregateste cel mai gustos si simplu chec cu capsuni

5. Luam o forma detasabila pe care o ungem cu unt, apoi turnam aluatul si il bagam la cuptor pentru jumatate de ora.

Prepararea glazurii:

6. Topim la bain-marie untul si ciocolata (sau in cuptorul cu microunde), urmand sa amestecam foarte bine.

7. Glazura se pune peste chec, astfel incat sa acopere atat suprafata, cat si partile laterale.

8. Se lasa la racit.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascachec cu ciocolata si iaurt