close

Cu aceasta reteta de aluat cu chefir puteti pregati cele mai rapide si gustoase pateuri

Cu aceasta reteta de aluat cu chefir puteti pregati cele mai rapide si gustoase pateuri

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Aluatul cu chefir este nemaipomenit.

Poti sa prepari niste pateuri aerate, foarte usoare, care nu raman la fel de bune si a doua zi.

Se poate pune orice fel de umplutura doriti.

Lista de ingrediente:

-o lingurita bicarbonat de sodiu;

-2 linguri de zahar;

-50 mililitri ulei;

-800 grame faina;

-o lingurita sare;

-40 grame unt;

-un ou;

-500 grame chefir/iaurt/lapte batut.

Citeste si: Cum se pregatesc cei mai buni biscuiti din aluat de foietaj facut in casa

Cum se prepara:

1. Chefirul se pune intr-un bol, apoi se pune bicarbonatul de sodiu, oul, zharul si sarea.

2. Se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine.

3. Compozitia se lasa de o parte pana cand se vor face niste bule de aer pe suprafata acestuia, cam 5 minute.

4. Uleiul se pune in chefir si se amesteca.

Citeste si: Trebuie sa incerci neaparat acest aluat cu chefir, nu o sa te saturi de el niciodata

5. Faina se amesteca cu untul separat, apoi se pune peste compozitia de chefir.

6. Se mai pune faina cat incorporeaza aluatul.

7. Presarati faina pe blatul de lucru, apoi puneti aluatul.

8. Aluatul trebuie framantat pana cand nu o sa fie lipicios, ci o sa fie moale si elastic.

9. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa se linisteasca pentru 30 de minute.

Din acest aluat puteti sa pregatiti atat pateuri, cat si pizza.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : aluatbucataria romaneasca