close
Crema de ciocolata

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Crema de ciocolata.

Lista de ingrediente:

-200 grame zahar;

-40-50 grame faina;

-250 mililitri lapte/apa;

-80-100 grame cacao;

-150 grame unt.

Citeste si: Crema de ciocolata care se prepara super usor

Cum se prepara:

1. Se amesteca faina, zaharul si cacao.

2. Se pune un pic de lapte si se amesteca.

Citeste si: Prepara si tu aceasta crema de lamaie cu gris si o sa ramai uimita de gustul si simplitatea ei

3. Se pune pe foc redus si se amesteca pana ajunge in punctul de clocotire si se amesteca neintrerupt.

4. Se lasa sa se raceasca pentru un sfer de ora, apoi punem untul si amestecam.

5. Inainte de a folosi crema trebuie sa se fie racita complet.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Crema de ciocolata care se prepara super usor

Lista de ingrediente:

-250 mililitri smantana pentru frisca;

-250 grame ciocolata neagra amaruie;

-70 grame de unt.

Citeste si: O reteta inedita de profiterol cu crema

Cum se prepara:

1. Ciocolata se rupe in bucatele.

2. Se pune frisca pe aragaj pana ajunge in punctul in care sa fiarba, apoi punem ciocolata in 3 etape si amestecam pana cand se incheaga bine, dupa fiecare adaugare.

3. Se lasa 4-5 minute sa se raceasca, apoi se pune untul, dar sa nu fie nici rece, nici moale.

Citeste si: Eclere cu crema care o sa cucereasca pe toata lumea prin gustul lor

4. Se amesteca pana se incheaga si devine stralucitoare si uleioasa.

5. Crema inca calduta si lichida se toarna peste tort.

6. Daca vreti sa preparati macarons trebuie sa stiti ca crema se pune intr-o farfurie, apoi se impacheteaza in folie de plastic si se baga la rece pentru 15 minute.

7. Daca vreti puteti sa puneti si rom, esente de cafea/portocale, vanilie sau lichior.

Tags : bucataria romaneascacrema de ciocolata