close

Crema de albusuri fiarta

Crema de albusuri fiarta

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Crema de albusuri fiarta.

Lista de ingrediente:

-100 mililitri apa;

-200 grame zahar;

-patru albusuri.

Citeste si: Crema de ou de imbina perfect intr-un tort super gustos, tortul „Napoleon

Cum se prepara:

1. Combinam zaharul cu apa, apoi punem oala in care le-am amestecat pe foc.

2. Se lasa sa fiarba la foc redus pentru jumatate de ora.

Citeste si: O reteta inedita de pandispan pufos si crema gustoasa care o sa te surprinde imediat

3. Se face testul bilutei (luam un pic din compozitie si o punem in apa rece, iar daca putem sa modelam o bila inseamna ca este gata).

4. Albusurile se bat spuma tare.

5. In flux subtire punem albusurile in apa fiarta, dar nu clocotira, apoi amestecam bine pentru 10 minute cu ajutorul unui mixer.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Crema de ou de imbina perfect intr-un tort super gustos, tortul „Napoleon”

Lista de ingrediente pentru blat:

-350 grame unt;

-150 mililitri apa;

-un praf de sare;

-650 grame faina;

-doua oua;

-o lingura otet 6%.

Lista de ingrediente pentru crema de ou:

-6 oua;

-trei linguri de faina;

-750 mililitri lapte;

-200 grame zahar;

-vanilie, dupa gust.

Citeste si:Acesta este pe departe cel mai rapid tort pe care l-am preparat vreodata 

Cum se prepara:

1. Pentru inceput trebuie sa avem toate ingredientele reci.

2. Se amesteca faina cu untul pana se incheaga.

3. Ouale batute, otetul si un pic de sare le punem in apa.

4. Se combina cele doua compozitii si astfel se obtine aluatul.

5. Se imparte in 10-13 parti egale.

6. Acoperim totul cu o folie de plastic, apoi le bagam la rece.

7. Se pune pe aragaz la foc mic o oala cu lapte, apoi punem zaharul, faina si ouale batute.

8. Amestecam neintrerupt pana cand o sa avem o compozitie mai groasa.

Citeste si: Acesta este cel mai rapid tort pe care l-am preparat vreodata, tortul cu crema de branza si biscuiti

9. In momentul in care este gata se pune zaharul vanilat si lasam totul la racit.

10. Scoatem aluatul de la rece si il intindem in blaturi de aceeasi dimensiune.

11. Se bag pe rand la cuptor pentru 15 minute la temperatura de 180 de grade.

12. Cand s-a racit crema punem incepe montarea tortului.

13. Blaturile se ung cu crema de ou.

14. Firimiturile ramase de la blat le punem deasupra.

15. Se baga la rece.

16. Se serveste alaturi de o ceasca de cei.

Tags : bucataria romaneascacrema de albusuri