close

Conopida la cuptor cu cascaval

Conopida la cuptor cu cascaval

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Conopida cu cascaval.

Lista de ingrediente:

-100 grame cascaval tare;

-un ou;

-doua linguri unt;

-40 grame pesmet;

-piper, dupa gust;

-500 grame conopida;

-trei linguri smantana;

-doi catei de usturoi;

-doua linguri marar;

-sare, dupa gust.

Citeste si: Iti aratam o reteta nemaipomenita de chiftele de pui cu ardei gras si conopida pe care trebuie sa o incerci neaparat

Cum se prepara:

1. Conopida se desface.

2. Luam un recipient in care punem apa sarata pe aragaz, apoi se da in fiert si se pune conopida, apoi se lasa la fiert pentru 3-4 minute.

3. Se pune intr-o sita.

4.Se seteaza cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius.

Citeste si: Salata super delicioasa de conopida

5. Se unge cu unt si se pune conopida.

6. Smantana se mixeaza cu oul, apoi se pune usturoiul pisat si mararul maruntit, apoi se pune piper si sare si se pune peste conopida.

7. Se presara pesmet si cascaval ras.

8. Se baga la cuptor pentru un sfert de ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iti aratam o reteta nemaipomenita de chiftele de pui cu ardei gras si conopida pe care trebuie sa o incerci neaparat

Lista de ingrediente:

-300 grame conopida;

-7-80 grame cascaval tare;

-2 linguri smantana fermentata;

-o lingura mica ceapa verde;

-sare, piper macinat, dupa gust;

-600 grame piept de pui;

-un ardei gras;

-2 oua;

-2 linguri faina;

-patrunjel, dupa gust;

-ulei, pentru prajit.

Citeste si: Parjoale de post cu ciuperci – Au un gust uimitor

Cum se prepara:

1. Pieptul de pui il taiem, iar ardeiul gras il facem cubulete.

2. Impartim conopida in buchetele, urmand sa le punem la fiert in apa sarata pentru circa 5 minute.

3. Dupa ce au fiert le taiem in cubulete.

4. Verdeata se toaca.

5. Cascavalul se rade pe ochii mari ai razatoarei.

Citeste si: Reteta mamei, cu care nu gresesc niciodata – Parjoale de post cu ciuperci – Au un gust uimitor – Nici nu-ti dai seama ca nu contin absolut deloc carne

6. Peste ingrediente punem smantana, piperul negru, ouale, sarea si faina.

7. Compozitia se amesteca foarte bine, apoi se baga la rece pentru 60 de minute.

8. Dupa ce a trecut aceasta ora scoatem compozitia, ne umezim mainile si incepem modelarea chiftelelor.

9. Se pun la prajit pana cand prind o culoare aurie.

10. Se servesc cu o salata de legume.