close

CONOPIDA COAPTA CU CHIMION, CORIANDRU SI MIGDALE

5-2A

   INGREDIENTE:

1 capatana de conopida mare, cu frunzele verzi indepartate si rupta in buchetele
sare de mare
ulei de masline
1 bucatica de unt
2 lingurite de seminte de chimion
2 lingurite de seminte de coriandru
1-2 ardei rosii (chilli) uscati
1 mana de migdale decojite si zdrobite
zeama si coaja de la o lamaie

   MOD DE PREPARARE:

1.Preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Pune conopida in apa clocotita cu sare pentru cateva minute, apoi vars-o intr-o strecuratoare, pana se scurge toata apa si se evapora aburul (nu vrei niciun strop de apa ramasa in conopida, deoarece nu se va coace cum trebuie). Unge-o cu ulei din abundenta si unt. Intr-un mojar cu pistil, zdrobeste chilli cu putina sare, apoi amesteca-i cu migdalele si pune totul intr-o tigaie rezistenta la cuptor, atat cat sa se rumeneasca putin. Dupa cateva minute, adauga conopida. Cand incepe sa se coloreze putin, adauga coaja si sucul de lamaie si amesteca bine. Prajeste-le un minut , apoi baga-le iar in cuptorul preincalzit 15 minute, atat cat sa devina crocante.