close

Ciuperci super delicioase la cuptor

Ciuperci super delicioase la cuptor

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Cuptor.

Lista de ingrediente:

-150 mililitri sos de soia;

-o legatura patrunjel;

-un kilogram ciuperci champignon;

-cinci catei de usturoi;

-doua linguri ulei vegetal.

Citeste si: Trebuie sa prepari neaparat aceasta reteta de varza cu carnati, cartofi si ciuperci!

Cum se prepara:

1. Se spala si luam o tava de copt pe care o ungem cu ulei, apoi punem ciupercile si se baga la cuptor pentru 10-15 minute.

2. Se pune un pic de apa peste ele in timp ce sunt in cuptor.

Citeste si: Placinta cu ciuperci si carne, un deliciu pe care trebuie sa il prepari neaparat

3. Uleiul vegetal se combina cu sosul de soia, verdeata maruntita si usturoiul pisat.

4.Luam un platou si punem ciupercile pe platou si turnam sosul.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Trebuie sa prepari neaparat aceasta reteta de varza cu carnati, cartofi si ciuperci!

Lista de ingrediente:

-un morcov mare;

-200 grame ciuperci champignon proaspete;

-pasta de tomate, dupa guts;

-sare, dupa gust;

-ulei;

-1-1.5 kilograme varza alba;

-o ceapa mare;

-150 grame carnati vanatoresti;

-trei cartofi mari.

Citeste si: Greselile pe care sa nu lemai repeti data viitoare cand vei gati varza

Cum se prepara:

1. Se scot primele frunze ale varzei, apoi se taie in feliute subtiri.

2. Se pune uleiul la incins, apoi punem varza si o lasam pe flacara potrivita, cu capac, pana o sa se rumeneasca un pic si o sa ajunga moale.

3. Morcovul se rade pe ochii mari ai razatoarei.

4. Se pune morcovul peste varza, apoi sarea, pasta de tomate si piperul.

5. Se amesteca si se lasa pe aragaz cu capac.

6. Ciupercile se taie in felii subtiri, apoi punem ulei in tigaie si le prajim pe foc potrivit.

7. Ceapa se curata si se taie in bucati potrivite.

Citeste si: Iata cum se prepara cele mai bune parjoale din varza:

8. Ciupercile se pun pe o farfurie.

9. Se pune ceapa in aceeasi tigaie, pana o sa capete o culoare aurie.

10. Cartofii se taie in bucatele potrivite.

11. Se pun cartofii peste varza, insa nu se amesteca.

12. Se pune 50-100 mililitri de apa peste legume, apoi se lasa sa se innabusasca, pana cand o sa fie aproape gata.

13. Carnatii se taie in cubulete de un centimetru lungime.

14. Cand ceapa s-a terminat se pune carnatii si se amesteca, apoi se mai lasa pe foc inca 1-2 minute si se opreste aragazul.

15. Se pune peste cartofii carnatii si ceapa, apoi ciupercile si se pune capac, urmand sa o lasam la innabusit.

Tags : bucataria romaneascaciuperci