close

Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Ciulama de pui cu ciuperci.

Lista de ingrediente:

-un morcov;

-o radacina de telina;

-50 grame unt;

-un ardei gras rosu;

-350 grame smantana fermentata;

-3-4 catei de usturoi;

-60 grame faina;

-un litru jumate de apa;

-carne de pui/porc sau curcan;

-o ceapa;

-60 mililitri ulei;

-300 grame ciuperci champignon;

-o legatura patrunjel;

-sare si piper.

Citeste si: Ciulama gustoasa de ciuperci! Reteta de post! Te lingi pe degete

Cum se prepara:

1. Carnea se taie in cuburi.

2. Telina, morcovul, ardeiul si ceapa se curata si se taie in bucatele mici.

3. Luam un ceaun gros si punem ulei, apoi legumele pentru trei minute, apoi carnea si condimentem.

4. Se toarna apa dupa ce s-a prajit carnea, apoi se lasa asa pe foc potrivit.

5. Ciupercile se taie,apoi luam o tigaie si pune un pic de ulei, unt si prajim ciupercile.

Citeste si: Cum sa faci cea mai buna ciulama de ciuperci. Merge perfect in post

6. Se scoate carnea din ceaun si se pune intr-o strecuratoare supa, apoi punem 600 mililitri de supa si legumele in tigaia cu ciuperci.

7. Se pune si carnea si amestecam.

8. Se mixeaza smantana si se pune faina, apoi punem un polonic din supa si usturoiul pisat.

9. Compozitia rezultata se pune in ceaun, apoi se lasa asa.

10. Se pune verdeata maruntita peste.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascaciulama de pui cu ciuperci