close

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus – O ciorba rapida cu ciuperci, dreasa exact ca si ciorba clasica de burta

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus – O ciorba rapida cu ciuperci, dreasa exact ca si ciorba clasica de burta

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Va prezentam o alternativa delicioasa a ciorbei clasice de burta. Celor care nu le place burta, vor aprecia mult aceasta ciorba cu ciuperci. Cu siguranta puteti inlocui ciupercile pleurotus si cu champignon proaspat, tot va fi foarte delicioasa.

Intr-o oala incapatoare pentru supa puneti la calit in ea mai intai ceapa tocata si baconul taiat in cubulete, in foarte putin ulei. Apoi adaugati ciupercile taiate fasii si asezonati totul cu sare si piper. Ciupercile vor lasa apa la calit. Adaugati si ardeiul rosu taiat in cubulete si mai sotati totul cateva minute. Apoi stingeti totul cu 2 l de apa fierbinte si puneti si cimbrul uscat, amestecati si aduceti totul la fierbere, lasati sa fiarba 20 de minute.

Intr-o tigaie mica puneti la calit morcovul ras fin, la foc mic, amestecand constant. Adaugati morcovul calit in ciorba si lasati sa fiarba acolo 5 minute. Luati oala de pe foc si pregatiti liezonul. Intr-un bol incapator amestecati 4 galbenusuri cu smantana. Ca sa nu se taie liezonul, acesta trebuie temperat. Adaugati un polonic de ciorba fierbinte peste amestecul de smantana cu galbenus si amestecati bine cu telul. Deja e calduta compozitia si mai adaugati inca un polonic si iar amestecati bine.

Apoi turnati compozitia in oala cu ciorba si amestecati viguros cu telul in ea. Ciorba falsa de burta nu se mai pune pe foc. Fiind fierbinte, galbenusurile se gatesc de la caldura ei. Ouale se gatesc la 70°C, iar ciorba are bine peste 80 grade Celsius. Serviti ciorba imediat, fierbinte cu patrunjel verde tocat.

Savurati cu placere! Sfat: Ciorba se poate acri individual cu otet sau zeama de lamaie. Cine doreste poate sa-si puna si niste ardei iute in ea. Mai puteti pune in amestecul de smantana si 3 catei de usturoi zdrobiti, va da o nota mai picanta ciorbei.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!