close

Ciorba de vacuta cu legume – toti ai casei vor mai cere o porti

Ciorba de vacuta cu legume – toti ai casei vor mai cere o porti

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Va prezentam o reteta foarte delicioasa de ciorba de vacuta cu legume. Este perfecta in orice sezon si puteti pune legume dupa preferinta. Este consistenta, avand un raport insemnat de proteine din carne, insa este si foarte bogata in nutrienti datorita legumelor din compozitie.

Rasolul de vita se pune intr-o cratita mare de 4 litri si se toarna apa cat sa-l acopere complet. Puneti pe foc si cand incepe sa fiarba luati spuma de deasupra. Adaugati radacina de patrunjel, o ceapa, jumatate de ardei gras si 2 frunze de dafin.

Faceti focul mic si lasati sa fiarba sub capac circa o ora si jumate. Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de carne. Scoateti carnea si legumele din supa, lasati putin sa se racoreasca. Legumele le aruncati, ele deja si-au dat aroma si tot ce aveau bun in supa.

Carnea se scoate de pe oase si se taie cubulete medii. Intr-o tigaie incalziti bine uleiul, adaugati morcovul taiat cubulete si il caliti 5 minute. Apoi puneti rosiile cubulete sau pasta de rosii. Amestecati bine, mai caliti inca 3-4 minute si opriti focul.

Apoi pregatiti legumele: taiati cubulete telina, cartofii, 1 ceapa, dovleceii si jumatate de ardei gras. Adaugati carnea cubulete inapoi in supa, tot acolo puneti morcovul calit cu rosii si toate legumele pregatite, adaugati mazarea verde si amestecati bine. Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 20-25 de minute.

Dupa acest timp reglati ciorba de sare, adaugati patrunjelul proaspat tocat, cimbrul si leusteanul uscat. Lasati 1-2 minute sa fiarba si inchideti focul. Lasati ciorba 10-15 minute sa se patrunda inainte de servire. O puteti servi cu smantana.

Sfat: Optional se poate drege ciorba cu bors sau zeama de lamaie. Puteti inlocui mazarea cu fasolea verde. Savurati cu placere!

Sfat: Optional se poate drege ciorba cu bors sau zeama de lamaie. Puteti inlocui mazarea cu fasolea verde. Savurati cu placere!

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!