close

Ciorba de burta din Ardeal, o reteta incredibila

Ciorba de burta din Ardeal, o reteta incredibila

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE

1 kg burtă de vită prefiartă
5 L apă
4 picioare de porc medii/ 1 rasol mediu
2 cepe medii
1 ardei gras
250 ml smântână
1 căpățână de usturoi
2-4 linguri oțet
2-3 ouă
sare și piper după gust

Citeste si Ardei umpluti cu ciuperci

PREPARARE

Ciorbă de burtă ardelenească – diferența dintre ea și ciorba de burtă tradițională este adăugarea rasolului sau/și picioarelor de porc.

Se spală și curăță bine rasolul sau/și picioarele de porc. IMPORTANT: Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră.

Între timp curăță legumele și pune, separat, la fiert, burta cu puțin oțet și las-o să dea în clocot.

Adaugă legumele peste rasolul sau/și picioarele de porc și lasă la fiert în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.

Scoate bucățile de carne și lasă-le la răcit. Când s-au răcit îndeajuns, taie-le bucățele și pune-le înapoi în oală cu legumele. Adaugă și burta și extra apă, dacă se cere. Mai lasă pe foc până când burta este foarte bine fiartă.

Între timp curăță usturoiul zdrobește-l. Freacă-l cu sare ca pentru mujdei (până obții o pastă albicioasă, adică). Separat bate ouăle cu un vârf de sare și vreo 3 linguri de smântână.

Adaugă în ciorbă ouăle bătute și jumătate din crema de usturoi. Opreste focul, acrește cu oțet, după gust.

Tags : bucataria romaneascaciorbaciorba de burta