close

Ciorba de burta ca la bunica mea la tara

Ciorba de burta ca la bunica mea la tara

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE

1 kg burtă de vită prefiartă

1 bucata rasol de vită

2 cepe mari

1 țelină

2 morcovi

1 ardei gras

5 ouă

300 ml smântână

1 căpăţână usturoi

sare grunjoasă

piper negru măcinat și boabe

oțet de mere

2-3 fire pătrunjel

Citeste si Cum se pregateste totul Krantz ca la cofetarie

MOD DE PREPARARE

1. Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită.

Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera.

După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă.

2. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.

3. Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează.

Apoi se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.

Citeste si Cum se pregateste totul Krantz ca la cofetarie

4. După ce au fiert burta şi rasolul de vită, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcorească.

Se opreşte un morcov pentru ornat, iar burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri.

Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.

5. Focul se opreşte şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se adaugă oţet şi ciorba de burtă cu smântână se ornează cu morcovi şi pătrunjel.

Tags : bucataria romaneascaciorbaciorba de burtasmantana