close

Cine a gustat din aceasta prajitura, a spus ca e cea mai buna. Umplutura e foarte cremoasa

Cine a gustat din aceasta prajitura, a spus ca e cea mai buna. Umplutura e foarte cremoasa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

Pentru aluat:

130 gr unt
200 gr faina
250 ml de apa
5 oua
o priza de zahar
o priza de sare
Pentru crema:

200 gr unt
500 ml de lapte
60 gr amidon
60 gr faina
170 gr zahar
zahar pudra
1 pachetel de vanilie
Mod de preparare:

Aluat:
Amesteca apa cu zaharul, sarea si untul maruntit. Pune totul la foc mediu si amesteca pana cand untul se topeste. Ia cratita de pe foc si pune faina. Amesteca foarte bine. Muta cratita inapoi pe foc si continua sa amesteci 2-3 minute, ca sa obtii un aluat mai consistent. Ia cratita de pe foc si incorporeaza ouale pe rand. Omogenizeaza dupa fiecare, folosind cu o spatula. Aluatul va avea o consistenta mai moale, dar nu prea lichid. Tapeteaza cu hartie pergament o forma de copt, intinde aluatul in ea si baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.

Crema:
Toarna 100 ml lapte intr-o cratita, apoi adauga amidonul si faina. Omogenizeaza cu un mixer. Toarna restul de lapte si adauga vanilia si zaharul. Muta cratita pe foc mediu, amestecand pana cand se ingroasa (va fierbe putin). Ia vasul de pe foc, toarna crema intr-un vas, acopera-l si lasa-l deoparte, ca sa se raceasca de tot, Mixeaza untul moale, ca sa-l transformi in crema, dupa care incorporeaza-l in crema, cu ajutorul unei lingure. Amesteca dupa fiecare lingura.

„Asamblare”:
Taie blatul in jumatate. Pune o jumatate intr-un platou, acoper-o cu crema, apoi cu a doua bucata de aluat, dupa care cu putin zahar pudra. Baga prajitura in frigider pentur aproximativ o ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!