close

Cighir de porc ca in Moldova

Cighir de porc ca in Moldova

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

maruntaie de porc

1 felie paine uscata

6 oua mai mici

1 prapure de porc

2 linguri otet

1 ceapa mai mare

50 ml lapte

1 lingura ulei

verdeata dupa gust

sare

piper negru, proaspat rasnit

Mod de preparare:

Spala maruntaiele de porc si fierbe-le cateva minute. Scurge-le apoi de apa si pune-le inapoi la fiert, de data aceasta in apa cu sare. Indeparteaza spuma ori de cate ori trebuie. Pune prapurele in apa rece, in are ai turnat si otetul. Caleste usor cepele. Pune ceapa, felia de paine inmuiata in lapte si maruntaiele de porc intr-un robot de bucatarie. Mixeaza. Potriveste de sare si piper.

Adauga niste frunze de patrunjel si ouale. Omogenizeaza. Unge cu ulei o tava de cozonac. Tapeteaz-o cu prapurele si pune in ea compozitia. Lasa marginile prapurelui sa depaseasca tava, pentru a acoperi compozitia. Baga tava in cuptor pentru 40-45 de minute. Lasa drobul la racit in tava.

Tags : bucataria romaneasca