close

Chifle de casa pufoase si gustoase

Chifle de casa pufoase si gustoase

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE

600 g faina

180 ml lapte

10 ml apa

30 g unt

1 ou

25 g drojdie proaspata

1 praf sare

1 praf zahar

seminte de susan sau mac pentru decorat

Citeste si Ciorba de fasolita cu costita afumata

MOD DE PREPARARE

Fă niște chifle de casă proaspete, pufoase, moi și extrem de gustoase!

Astea cu lapte sunt cea mai bună variantă de chifle pe care o poți face! Copilul tău adoră sandvişurile în chiflă?

Prepară-i chifle de casă delicioase şi sănătoase pentru ele, nu le mai lua pe cele din comerț, pline de aditivi și cine mai știe ce…

Pune pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi dizolva în lichid drojdia cu zaharul.

Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framânta un aluat omogen.

Faina si sarea se amesteca se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia untul moale si

Citeste si Ciorba de fasolita cu costita afumata

Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.

Din el formeaza bile pentru viitoarele chifle. Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.

Apoi, umezeste puţin fiecare chifla si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).

Pune chiflele în tava de copt tapetata cu hârtie si da-le la cuptor sa se coaca, aproximativ 20 de minute.

Tags : bucataria romaneascachiflechifle de casapainepaine de casa