close
Chec aperitiv

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

500 gr parizer de pui
1 ardei gras rosu
½ ardei gras verde
13 fire ceapa verde
2 triunghiuri branza topita
5 oua
3 linguri faina
3 linguri smantana
sare
piper
fulgi ardei iute
ulei
Mod de preparare:

Parizerul l-am taiat cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs si racit. In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt, lasandu-le si pe acestea la scurs si racit. Folosind 2 boluri mari, am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu ceapa, ardeii si parizerul calite si racite, branza topita, smantana, sarea si piperul. Am amestecat pana s-au omogenizat bine.

Albusurile le-am mixat spuma, apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand usor ptr a nu se lasa. Peste amestecul de galbenusuri, am adaugat compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Am uns cu ulei 2 tavite de chec (eu am folosit tavi de unica folosinta ptr ca a fost mai usor de transportat, acolo unde a avut loc masa), apoi am turnat compozitia si am dat-o la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Citeste si reteta de bruschete cu capsuni si branza de capra
Combina capsunile cu o lingura de otet balsamic, o lingurita de zahar brun, 2 linguri de busuioc, sare si piper intr-un bol. Lasa-le sa stea 30 minute. Feliile de paine trebuie puse la cuptor 15 minute pana devin crocante. Apoi trebuie doar sa le montezi: unge feliile de paine cu branza, pune capsunile si mai presara frunze de busuioc deasupra.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!