close

Cele mai PUFOASE gogosi! Reteta care a facut furori pe internet!

4

INGREDIENTE:

Smântână – 100 g
Iaurt – 100 g
Brânză de vaci (9%) – 100 g
Ouă – 1 bucată
Mere – 1 bucată
Făină – 350 g
Praf de copt – 2 lingurițe cu vârf
Zahăr – 3 linguri
Rom – 1 lingură
Ulei – 2 linguri
Sare – o priză
Scorțișoară – un vârf de linguriță
Coaja rasă de lămâie – ½ linguriță
Esență de vanilie – câteva picături
Ulei – pentru prăjire
Zahăr pudră – pentru decor

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați mărul de coajă şi dați-l prin răzătoare.

2. Amestecați într-un bol bol brânza, smântâna şi iaurtul.

3. Adăugați toate celelalte ingrediente cu excepția făinei şi prafului de copt. Amestecați bine până la omogenizare.

4. Cerneți făina şi praful de copt. Adăugați-le în bolul cu ingrediente. Amestecați. Trebuie să obțineți un aluat lipicios, nu prea dens.

6.Într-o tigaie adâncă încălziți o cantitate suficientă de ulei. Cu ajutorul a două lingurițe modelați gogoșile (diametrul∼3 cm) şi prăjiți-le în uleiul încins, până se rumenesc frumos.

7. Scoateți gogoșile pe un prosop de hârtie, pentru a înlătura excesul de ulei.

8. Înainte de servire presărați-le cu zahăr pudră.