close

Cel mai bun bait pentru friptura de miel

s604x0_friptura_de_miel

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Iata cel mai bun bait pentru friptura de miel si de berbecut. Speram sa va placa sugestiile noastre:

Bait pentru miel cu otet
Pentru a fragezi carnea avem optiunea unui bait pentru miel facut cu otet. Pentru acest lucru avem nevoie de o oala mare, in care sa incapa cantitatea de carne. De asemenea, mai avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

900 de ml apa rece
100-150 ml otet de vin
o sticla de 750 ml vin alb demisesc
boabe de piper
ienibahar
3-4 frunze de dafin
3-4 catei de usturoi
cateva felii de ceapa alba
zeamp de la o lamaie
sare dupa gust
boabe de coriandru usor zdrobite
Carnea se lasa in acest amestec de seara pana a doua zi, apoi se scoate, se sterge cu un prosob de bucatarie si se baga la cuptor.

Bait pentru miel la protap
Bucatarii priceputi ne recomanda sa alegem un miel de 15-20 de kilograme. Daca alegel unul mai mic, riscam sa-l uscam pe gratar si carnea sa nu mai fie mustoasa. Mielul se taie, se scot maruntaiele apoi este pus la bait intreg. Baitul pentru miel la protap se face dintr-o saramura completata cu ceapa taiata sferturi, foi de dafin, pieper, catei de usturoi, boia iute de ardei si cimbru. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca vinul rosu, potrivit jurnalulbtd.ro. Mielul este lasat in bait cel putin 24 de ore, intr-un loc racoros.

Bait pentru miel cu lamaie
O alta reteta eficienta pentru fragezirea carnii de miel este baitul cu lamaie. Pentru aceasta reteta usoara aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

120 de ml ulei de masline
120 de ml zeama de lamaie
120 ml vin alb/rosu
60 ml miere
2 linguri de rozmarin proaspat tocat
3 linguri de menta
4 catei de usturoi
1 lingurita de sare
piper dupa gust
Carne de miel marinata cu bere
Aceasta reteta este preferata de foarte multi romani. Carnea de miel marinata cu bere are o aroma aparte. Mai mult, studiile arata ca este mai sanatoasa marinata astfel. Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru un astfel de bait:

250 ml bere bruna
2 linguri ulei de susan
1 lingurita de usturoi tocat
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita de sare grunjoasa
1 lingurita de piper
boia ardei iute dupa gust
Citeste si Friptura de miel frageda si buna

Marinata de miel dupa reteta lui Jamie Oliver
Jamie Oliver este cunoscut pentru retetele lui gustoase si in acelasti timp foarte sanatoase. El propune o marinata de miel facuta cu ingrediente delicioase. Aveti nevoie de

500 ml iaurt
menta proaspata
coaja si scuul de la 2 limete
1 lingura de seminte de coriandru (zdrobite)
sare si piper negru proaspat macinat
cateva linguri de ulei de masline
Amestecati toate ingredientele intr-un castron si acoperiti cu ele carnea pentru gatit, apoi lasati-o la marinat.

Bait pentru pastrama de miel
Pastrama este nelipsita de pe mesele romanilor, mai ales in ziua de Paste. Pentru un astfel de preparat, aveti nevoi de un bait special.

20 g sare
1 lingurita miere
1 lingurita menta proaspata sau uscata
1 lingurita cimbru
1 lingurita piper
2-3 catei usturoi
1 ceapa mica
1 lingurita rozmarin
1 frunza de dafin
2 linguri de ulei de masline
vin rosu cat sa acopere carnea
Bait pentru carne de oaie
Cel mai popular bait pentru carne de oaie, gasit in toate cartile de bucate este si cea mai usoara. La un 1 kilogram de carne avem nevoie de:

250 ml apa fiarta si racita
2/3 pahare de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu 1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere
2 cepe
3 frunze de dafin
10 boabe de piper
2-3 catei de usturoi zdrobiti
Citeste si Cum se face friptura de miel

Marinata pentru carne de berbecut
Carnea de berbecut frageda si suculenta este un adevarat deliciu. Pentru a o face gustoasa avem nevoie de:

100 ml ulei de masline
1 pahar vin alb
2 lingurite de cimbru uscat
2 lingurite maghiran
sare si piper dupa gust
3-4 catei de usturoi pisat
100 ml ulei de masline

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!