close

Cea mai veche reteta de mici cunoscuta in popor

s604x0_mici_de_casa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Asta e cea mai veche reteta de mici pe care poporul roman o are. Desi, dupa cum e normal, fiecare zona, fiecare gospodar a adaptat reteta dupa propriul gust, aceasta e reteta la baza careia stau toate cele de acum. Fa micii romanesti de casa, asa cum o faceau stramosii nostri, e atat de simplu!

Ingrediente:

500 g carne tocata (mix vita, porc, chiar si oaie)
200 ml zeama de oase de vita
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de bicarbonat
Condimente (cantitatea o stabilesti dupa propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
Mod de preparare:

Desi carnea este deja tocata, de preferat ar fi sa o mai dai printr-un robot sau o masina de tocat. Condimentele vor patrunde mai bine intr-o pasta mai moale. Amesteca bine, adaugand treptat zeama de oase. Adauga condimentele, amesteca energic. Adauga usturoiul, amesteca din nou energic. La final, adauga si bicarbonatul. Daca vrei, poti sa si gusti, ca sa potrivesti cum trebuie aromele.

Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cat mai gustoase? Nu trebue sa ii pui imediat pe gratar! Formeaza micii si lasa-i in frigider intre 3 si 24 de ore, ca sa se patrunda bine carnea de condimente. Ca sa aiba crusta rumena si interior suculent, micii trebuie pusi cand gratarul/tigaia sunt bine incinse. Se prajesc intai cate 2 minute pe fiecare parte. Mai lasa-i cel mult 10 minute si scoate-i rapid, nu vrei sa devina fazi si uscati!

Astazi iti prezentam cea mai veche reteta de mici cunoscuta in popor. Pregatirea compozitiei dureaza cel mult 35-40 de minute, iar gatirea micilor in jur de 30 de minute.

Ingrediente necesare:

1 kg carne tocata (amestec de porc si vita)
250 de ml de fiertura din oase de vita
4 catei de usturoi
o lingurita de bicarbonat de sodiu
condimente dupa gust (sare, piper, cimbru, boia)
Mod de preparare:

Desi vei folosi carne tocata de la bun inceput, sfatul nostru este sa o mai dai o data prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie.Este un pas important pentru obtinerea unei paste cat mai moi si mai omogene.

Toarna treptat fiertura de oase, amestecand continuu. Practic ii framanti in mod asemanator cu coca de paine, asta pana cand carnea se omogenizeaza cu fiertura. Adauga condimentele dorite si amesteca viguros pasta de carne, apoi adauga si usturoiul pisat in prealabil, si mai omogenizeaza preparatul inca o data.

Bicarbonatul trebuie adaugat abia la final. Poti sa si gusti amestecul, daca vrei, ca sa te asiguri ca este suficient de condimentat.

Am ajuns la pasul cel mai important pentru obtinerea unor mici cu adevarat savurosi! Secretul este sa nu pui micii imediat pe gratar! Taie-i sau modeleaza-i in rulouri si tine micii cruzi la frigider intre 5 si 10 ore pentru ca mirodeniile sa-si lase bine aroma.

Ca sa te asiguri ca micii ies crocanti la exterior, dar fragezi si suculenti la interior, pune-i la rumenit doar atunci cand gratarul este bine incins. Prajeste micii cate 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care mai lasa-i la fript cel mult 7-8 minute ca sa nu se arda!Ca sa te asiguri ca sunt patrunsi, “bate-i” pe gratar cu o furculita, iar daca acestia “sar”, inseamna ca sunt tocmai buni pentru a fi dati la o parte de pe gratar.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!