close

Cea mai simpla si buna crema pentru tort. Nu ai cum sa dai gres cu reteta asta – Crema de lapte din 3 ingrediente

Cea mai simpla si buna crema pentru tort. Nu ai cum sa dai gres cu reteta asta – Crema de lapte din 3 ingrediente

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

zahar pudra dupa gust
200 ml lapte semi-degresat
200 gr unt (72% grasime)
Mod de preparare:

Amesteca untul cu laptele, cu ajutorul unui tel. Pune ibricul cu laptele la foc mic si amesteca pana in momentul in care untul s-a topit de tot. Ia ibricul de pe foc, ca sa nu inceapa sa fiarba. Toarna crema intr-un vas, in momenul in care la suprafata s-a format o felicula mai densa.
Baga crema in frigider pentru cel putin 6-7 ore. Scoate crema, adauga zaharul pudra si mixeaza pana cand obtii o crema consistenta.

Cum se bat corect albusurile
Fie ca faci bezele, fie ca ai nevoie de ele pentru o prajitura, albusurile batute sunt o etapa de baza in bucatarie. Ca sa-ti iasa bine de fiecare data, tine cont de cateva sfaturi elementare.

Temperatura conteaza
Inainte sa incepi sa bati albusurile, lasa-le sa ajunga la temperatura camerei. Ce faci tu este sa faci ca proteinele continute sa creasca in volum, iar asta se intampla mai greu daca albusurile sunt foarte reci.

Ai grija la ustensilele de bucatarie folosite
Atat bolul cat si telul trebuie sa fie perfect curate. Cele mai mici resturi de ulei sau de galbenus vor distruge procesul de formare a bulelor. De preferat este sa le degresezi inainte sa le folosesti pentru a bate albusul.

Adauga putina sare
Sarea functioneaza ca stabilizator si va face ca frisca obtinuta sa isi mentina mai mult timp volumul.

Foloseste albusul batut imediat
Daca sta mai mult de 10 minute, isi va pierde din stabilitate si va incepe sa se “dezumfle”. Ca truc, trebuie sa stii ca va rezista mai bine daca adaugi putin zahar sau un acid (cum este zeama de lamaie).

Bate-l in doua etape
Un pas pe care multa lume nu-l respecta, insa care este foarte important este sa bati albusurile incet la inceput, in primul minut, abia apoi sa maresti ritmul. Vei obtine o frisca cu 10% mai voluminoasa.

Ai grija cum adaugi zaharul
Nu-l arunca niciodata in mijlocul vasului, pentru ca risti sa strici toata frisca inainte sa fie gata. Incorporeaza cu grija zaharul, cate putin, adaugandu-l pe laterala, in timp ce bati albusurile – nu la inceput, nu la sfarsit.

Nu arunca albusurile ramase
Poti sa le pastrezi in frigider intr-o punga sau intr-un recipient din plastic, insa maximum doua zile. Poti sa le si congelezi, dar apoi le poti folosi doar in omlete – nu vor mai fi bune pentru frisca.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!