close

Cea mai simpla de ardei umpluti cu carnita de pui

Cea mai simpla de ardei umpluti cu carnita de pui

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

INGREDIENTE

15-16 ardei medii

100 g orez (cu bobul lung, de preferat)

500 g carne de pui tocată

2 cepe

1 ou

mărar, piper, sare, cimbru – după gust

Pentru sos

50 ml ulei

3 cepe medii

400 g piure de roșii (o conservă)

busuioc proaspăt

Citeste si Reteta traditionala de placinta cu mere

MOD DE PREPARARE

Ardei umpluți cu carne de pui – o variantă mult mai ușoară a celor clasici, umpluți cu carne tocată de porc.

O rețetă ușor de încropit și mult mai accesibilă din punct de vedere financiar, ideală în perioada verii în care ardeii se găsesc la discreție în orice piață și supermarket.

Spală şi curăţă ardeii de seminţe, făcând un căpăcel în zona codiței.

Alege și spală orezul. Toacă ceapa mărunt.

Pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper.

Frământă bine compoziţia de carne.

Umple ardeii și aranjează-i într-o cratiţă care poate fi și introdusă la cuptor.

Acoperă-i cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, treci la sos.

Citeste si Reteta traditionala de placinta cu mere

Curăţă ceapa și taie-o solzişori.

Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil.

Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii.

Amestecă încet să nu se prindă.

Condimentează cu sare, piper, busuioc după gust.

Lasă să scadă.

După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.

Tags : ardei umplutibucataria romaneascacarne de pui