close

Cea mai pufoasa paine facuta in casa

Cea mai pufoasa paine facuta in casa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

500 g faina
20 g de drojdie proaspata
100 ml apa
200 ml de lapte cald
1 lingurita de sare
15 gr de zahar
50 gr unt topit

Citeste si Care sunt rasele de pesti care constin cel mai mult plumb si mercur

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in laptele cald indulcit si se amesteca treptat toate ingredientele (sarea se adauga ultima). Se incepe framantarea aluatului timp de cateva minute si se lasa la crescut timp de 1 ora (temperatura trebuie sa depaseasca 20 ° C).

Daca faina se cerne de doua ori particulele ei vor fi mai bine aerisite si aluatul pentru painea de casa va creste mai repede si mai bine.
Pentru ca aluatul sa nu prinda crusta trebuie sa fie acoperit cu un servet curat.

Cand aluatul este deja crescut, se pune pe masa, dupa ce in prealabil s-a imprastiat faina si se framanta coca pentru distribuirea uniforma a aerului in interiorul aluatului pentru paine de casa. Intre timp se pregateste tava de copt si se pune in interiorul sau hartia de copt.

Dupa terminarea de framantat a aluatului, se modeleaza si se pune in vasul de copt. Se lasa la dospit timp de 1 ora.

Este necesara incalzirea cuptorului la temperatura de 220 ° C si apoi pana la 180 ° C. Se pune painea de casa la copt timp de 40 de minute. In cele din urma, la jumatatea duratei de coacere, mutati tava mai jos in cuptor pentru o coacere completa. Daca dupa 40 de minute painea de casa nu suna a gol cand bateti cu degetele in ea, o intoarceti si o mai lasati inca 10 minute cu fundul in sus.

Tags : bucataria romaneascapaine